Kezdőlap - Home Page
Képek - Photo
Kapcsolat - Contact
 
Impresszum
Bemutatkozás
Mozaikok a Hatvani Református Egyházközség történetéből
Vissza a lap tetejére
Igehirdetések, tanítások
Aktuális hírek, hirdetmények
Gyülekezeti énekek, dicséretek
Szórvány-gyülekezeteink
Misszós munka
Ajánlott linkek
Letöltés
BeszámolóNemzetközi konzultáció
a szenvedő egyházról

Istentiszteletek, gyülekezeti alkalmak
Az Egyház látható egységének problematikája


The Unity of the Church modBiblia-estek Hatvanban
Nemzetközi református teológiai fórum
Kolozsvár 2007 július 3-8


Lámpás újság - Parókia portál
ÜDVÖZLET INDIÁBÓL
- Beszámoló -

Hozsánna a Júda Oroszlánjának!
Beszámoló a 'Minden Nemzet Összehívása Jeruzsálemben' konferenciáról
(2008. szeptember 30 - október 10)
Egy jeruzsálemi konferencia
üzenetei

Képes beszámoló
Interju a konferenciáról
dr Tatai Istvánnal

Üdvözlet Kenyából
- Beszámoló -
Jeruzsálemi lábmosás

   Szeptemberben ismét Jeruzsálemben tölthettem néhány napot a Minden Nemzet Összehívása konferencián. Átfogó  beszámoló helyett csupán néhány személyes élményemet szeretném közkinccsé tenni.

Az európai résztvevők külön is imádkoztak minden nap. Egyik alkalommal a nemzetek megbékéléséről volt szó. Isten arra indított bennünket, hogy merjük egymás lábát megmosni Isten előtt. Biztosan tudtam, hogy a szlovákokat semmiképpen nem hagyhatom ki. Elindultam vezetőjük felé. Isteni jelnek vettem, hogy éppen középúton találkoztunk. Megmostuk egymás lábát, imádkoztuk a két nép terhelt kapcsolatának gyógyulásért, s a kölcsönös megbékélésért, amit Krisztus adhat nekünk. A végén megöleltük egymást, s eldöntöttük, hogy továbbra is hordozzuk egymást imádságainkban.

Új barátokkal is találkoztam. Mélyen megilletődtem, amikor India egyik üldözött államából találkoztam egy lelkipásztorral. Orissából érkezett. Arról a helyről, amelyen az elmúlt három évben a hindu szélsőségesek számos keresztyén templomot felégettek, keresztyéneket öltek meg, s tízezrek az erdőbe kényszerültek menedéket keresni. A szolgálat azonban folytatódik. Isten ennek ellenére ad megtérő embereket, akik ugyan csak rejtetten vehetik fel keresztségüket, de jel és világító torony kívánnak lenni az erőszak sötétségében.

A kínai keresztyének nagyon leleményesek. A nyelvtannal evangelizálnak. Az ősi kínai írás magában hordozza Mózes első könyvének eseményeit és üzeneteit: így az Éden kert két különleges fáját, a bűnesetet, a Nóé özönvízét, a Bábel torony építését. Így a kommunista társadalom kénytelen szembesülni azzal a múltbeli saját tudásanyaggal, amit a Biblia tanít.
A kínai keresztyének fokozottan figyelnek Iránra is. Ma legkönnyebb Kínából Iránba jutni. A gazdasági nagyhatalom hatalmas kölcsönt adott Iránnak, s ennek fejében viszonylag szabadon juthatnak be kínai kereskedők a keresztyénséget üldöző országba. Köztük számos kínai keresztyén üzletember is. Céljuk az iráni keresztyén ébredés támogatása, amely talán az egyik legjelentősebb pillanatnyilag a világban. Hivatalos állami adatok szerint az üldözés ellenére havonta kb. 50 ezer személlyel bővül a földalatti egyház Iránban.

Szamoa szigetéről, a „világ végéről”, egy idős és bölcs keresztyén érkezett. Először kicsit humorizált: az apró szigetországában két napig ünnepelhetik a születésnapot, s ha akarod, kikerülheted a rossz napot is, mert az időváltó zóna az ország közepén húzódik. Ezek után azonban komolyra fordította a szót. Ezt kérdezte tőlünk, miből tudod meg, hogy valaki egy parfüm gyárból érkezik? Mindenki rávágta: az egész ember kellemes illatot áraszt! Hát, pontosan ilyen az a keresztyén, aki Krisztus közelében él!

Dr. Tatai István
2012.
Bemutatkozás
Képek - Photo
Kapcsolat - Contact
Kezdőlap - Home Page
Impresszum